Серум за лице при суха и чувствителна кожа – Queen

5 от 5 / 1 гласа

39.00 лв. 49.00 лв. Спестявате 10 лв.

Баобаб в комбинация с Макадамия, подобряват еластичността и имат дълбоко проникващо и хидратиращо действие. Селекцията е допълнена от Вечерна иглика, Нар, Маракуя и Тиква, които доставят на кожата необходимите витамини, антиоксиданти и микроелементи. Кожата е тонизирана, подхранена и хидратирана за дълго, тенът е избистрен и освежен.

 

Активни съставки: Камелина, Маракуя, Баобаб, Гроздови семки, Бадем, Вечерна иглика, Тиква, Макадамия, Таману, Нар, Краставица, Авокадо, Витамин Е

Състав (INCI):

Caprylic/Capric Triglyceride, Vitis vinifera seed oil, Prunus amygdalus Dulcis oil, Camelina sativa, Passiflora edulis seed oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Oenothera biennis oil, Cucurbita Pepo (Pumpkinseed) oil, Macadamia integrifolia seed oil, Adansonia Digitata Seed Oil, Calophyllum inophyllum seed oil, Punica granatum seed oil, Cucumis Sativus, Persea Gratissima Oil, Tocopherol.

Описание

Серум за лице при суха и чувствителна кожа Queen 30ml

Употреба: Вечер, 4-5 капки се нанасят върху почистена кожа.

Съхранение: На сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

на Серум за лице при суха и чувствителна кожа Queen:

Камелина

– Сухо на допир масло, прониква бързо и лесно в кожата. Богатството на витамин Е и фитостероли позволява да намали дълбочината на бръчките и да заличи повърхностни бръчици. Има успокояващо действие и е идеално за силно чувствителна кожа, защитава епидермалните клетки, спомага за постигането на мека и еластична кожа.

Маракуя

– Маслото има лека структура и попива бързо, без да омазнява лицето. В неговия състав се съдържат антиоксидантни алкалоиди, флавоноиди и каротеноиди, които предпазват кожата от свободните радикали и помагат за овладяване на възпалителните процеси. Екстрактът от маракуя хидратира в дълбочина и помага за възвръщане на блясъка и мекотата.

Баобаб

– Овлажнява в дълбочина, подобрява еластичността и действа възстановяващо на кожата. Маслото от баобаб е известно със способността си бързо да възстановява клетките на кожата, да намалява фините бръчки. Благодарение на отличните си хидратиращи свойства, маслото е незаменим помощник и в поддържането на подхранена и еластична кожа. Маслото от баобаб е богато на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини, витамини A, C, D, E и F и е едно от маслата с най-високо съдържание на антиоксиданти в света. Маслото от баобаб съдържа 9 пъти повече витамин С от портокала. Известно е, че витамин C стимулира образуването на колаген в кожата.

Гроздови семки

– Това масло има изключителни стягащи и тонизиращи свойства. Способно е да намали кръговете под очите. Леката му консистенция прави кожата мека и бебешки гладка. Предотвратява стареенето, има антиоксидантни свойтва и премахва фините линии и бръчици. Съдържа линолова киселина, която укрепва клетъчните мембрани, употребата му лекува различни кожни проблеми, включително акне и пъпки. Предпазва от запушване на порите.

Бадем

– един от символите в козметиката. Съставът му напомня този на мазнините в човешкото тяло, усвоява се лесно, заради единайсетте ненаситени мастни киселини, с които буквално се храни съединителната тъкан. Насърчава производството на колаген, връща добрата пропускливост на клетъчната мембрана и има подмладяващ ефект.

Вечерна иглика

– Маслото от вечерна иглика благоприятства изглаждането на фините линии, подобрява еластичността и свежестта на кожата, а освен това като бонус – потиска действието на ензими като тирозиназа, които стимулират производството на меланин и появата на пигментни петна. Високите нива на антиоксиданти помагат срещу действието на свободните радикали.

Тиква

– Маслото от тиквено семе има антиоксидантно действие. При локално приложение намалява възпалението на кожата, стимулира растежа на нови клетки, защитава от инфекции, намалява появата на бръчки и старчески петна по лицето. Маслото от тиква е богат източник на витамин E, който съдейства за здравия и свеж вид на кожата.

Макадамия

–  Предпазва кожата от преждевременно стареене, като я овлажнява, омекотява и хидратира. Предотвратява образуването на бръчки, помага за заличаването на стрии. Изключително подходящо масло  за суха  кожа, за около очите и шията. Възстановява естествената гладкост, еластичност, мекота и нежност на кожата.

Таману

– Изглажда фините линии и озарява кожата благодарение на регенериращите и антиоксидантни свойства. Намалява зачервяванията. Успешно се използва, за да облекчи симптомите на розацея.

Нар

– Маслото от нар съдържа човешки съвместима форма на проестроген, която поддържа хормоналния баланс при мъжете и жените. Това подпомага подобряването на текстурата на кожата. Благодарение на своите регенеративни свойства, маслото от нар предпазва кожата от стареене, поддържа я млада и здрава и заличава признаците на стареене като запазва младежкия и вид. Също така маслото от нар  подпомага производството на колаген и еластин като по този начин стяга кожата  и я прави млада и еластична.

Краставица

– Маслото от семки на краставица е богато на омега 6 мастни киселини, както и на витамин B1 и C, токофероли и фитостероли. Всички тези хранителни вещества – както самостоятелно, така и синергично подпомагат изхвърлянето на токсините, задържането на влагата и забавянето процесите на стареене в кожата. Фитостеролите заздравяват липидната бариера, възстановяват водния баланс, като по този начин подобряват еластичността и заглаждат повърхността на кожата, придавайки й блясък и здрав вид.

Авокадо

– Освен витамин Е, маслото от авокадо съдържа калий, лецитин и много други хранителни вещества, които могат да подхранват и овлажняват кожата. Най-външният слой на кожата, известен като епидермис, лесно абсорбира тези хранителни вещества, които в същото време подмагат регенерацията на кожата.

Витамин Е

– поддържа кожата здрава, взаимодейства с маслата като ускорява регенерацията и оптимизира кръвообращението. Възстановява еластичността и забавя процесите на стареене, притежава естествени консервиращи свойства.