СУИС ЕНЕРДЖИ ОМЕГА 3 - 6 - 9 ОПТИМУМ капсули * 30

5 от 5 / 1 гласа

29.00 лв. 39.00 лв. Спестявате 10 лв.
Състав: Рибено масло (23%), масло от ленено семе (23%), масло от вечерна иглика (23%), желатин, глицерол, d-алфа токоферол (Витамин Е).
 
Хранителна стойност: за 100 гр.
Въглехидрати 6,7 g
Протеини 17 g
Мазнини 69 g
Енергия 2944 kJ / 703 kcal
Съдържание: в 1 капсула
Рибено масло 325 mg
Ленено масло 325 mg
Масло от вечерна иглика 325 mg
Витамин Е 1,5 mg
Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула дневно с чаша вода.
 
 

Омега мастните киселини - основен компонент за балансираната хранителна диета.

Преди около 50 години всички ние сме консумирали по-чиста и по-качествена храна. Клинични проучвания показват, че здравето на човек зависи пряко от неговият начин на хранене. При спазване на балансирана диета, ние помагаме за цялостното функциониране на нашия организъм. Най-здравословните хранителни режими съдържат голямо количество Омега мастни киселини.

Има няколко проучвания, касаещи прякото влияние на различните видове диети върху продължителността на живота на човек. На база на тях е установено, че хората, които се придържат към Средиземноморския, Норвежки или Японски начин на хранене живеят най-дълго. Във всички тях присъства много риба и различни други морски дарове.

Ползите от Омега мастните киселини са научно доказани

Първите проучвания за Омега мастни киселини са направени през далечната 1970 г. Те потвърждават, че хората живеещи в Гренландия, които в ежедневието си редовно консумират голямо количество риба, почти не страдат от атеросклероза и сърдечносъдови заболявания. Другите изследвани показатели, като триглицериди и кръвно налягане, също са с по-добри показатели, в сравнение с тези при хора от други фокусни групи (от друга националност).

Омега мастни киселини можем да си набавим само от храните

Организмът ни не може да синтезира Омега мастни киселини. Затова те се наричат есенциални. Важни са за оптималното физическо и психическо здраве. Поддържат сърдечната и мозъчните функции. Укрепват и имунитета. Ето защо е важно да консумираме храна, богата на Омега мастни киселини или да приемаме добавки, които ги съдържат.

За да си набавим оптимално количество Омега мастни киселини е необходимо да приемаме 2 или 3 пъти риба седмично. Малките видове риба (като скумрия, аншоа, сардини и херинга) съдържат най-голямо количество омеги. Висок е техният дял и в рибата тон и в пъстървата.

ЕРА и DHA са най-важните омега мастни киселини

Омега-3 мастните киселини са група полиненаситени мастни киселини. Най-важните от тях са ейкозапентаеновата (ЕРА) и докозахексаеновата киселина (DHA). Наричат се есенциални (незаменими), тъй като не се синтезират в човешкото тяло. ЕРА има изразен противовъзпалителен ефект. Според проучванията може да намали риска от сърдечни заболявания, ревматизъм и рак. В същото време DHA играе важна роля за здравето на сърцето и мозъка. Според препоръките на СЗО, трябва да се консумират най-малко 500 mg Омега-3 (ЕРА + DHA) всеки ден. Оптималното съотношение на ЕРА към DHA е 4:3.

Всяка клетка се нуждае от Омега-3

Омега-3 мастните киселини играят ключова роля за изграждането на мембраните на всички клетки в тялото. Те осигуряват защитната бариера между тях и околната среда. Участват и в системите за клетъчен транспорт, които регулират навлизането на различни вещества във вътрешността. Важни са и за комуникацията между клетките.

Омега 3-6-9 е комплексна хранителна добавка. Съдържа рибено масло, ленено масло и масло от вечерна иглика. Съставките осигуряват всички необходими на организма Омега мастни киселини. Рибеното масло съдържа: Ейкозахексаенова (EPA) и Докохексаенова киселина (DHA). Лененото масло снабдява тялото с Алфа-линоленова киселина (ALA) (Омега-3) и Омега-6 мазнини. Маслото от вечерна иглика е източник на Омега-9 мастни киселини.

Добавката помага за понижаване на кръвното налягане, намаляване нивата на лошия и повишаване количеството на добрия (HDL) холестерол. Допринася за премахване на холестеролните плаки в артериите. Грижи се за здравето на мозъка. Ускорява процеса на отслабване и помага за запазване на постигнатите резултати. Омега 3-6-9 мастните киселини са закрилници на здравето на очите. Помагат в борбата с автоимунните заболявания и психичните разстройства. Влияят благоприятно при астма в ранна детска възраст. Пазят здравето на костите и ставите.

 

 

Омега-3 киселините са от съществено значение за здравето и оптималното функциониране на всички органи и системи на тялото!

Сърдечносъдова система

Омега-3 киселините допринасят за контролиране нивата на холестерол и кръвно налягане. Намаляват и риска от сърдечносъдови заболявания. Редовният им прием подобрява реологичните свойства на кръвта и редуцира вероятността от образуване на кръвни съсиреци, инсулт и инфаркт.

Нервна система и мозък

Мозъкът се състои от 60% мазнини. Дефицитът на Омега-3 мастни киселини може да се прояви по най-различни начини - дислексия, дефицит на вниманието, забавяне на нервните импулси между клетките и др. Проучвания показват, че редовният прием на омега мастни киселини подобрява паметта и когнитивните способности. Също така ускорява процеса на обучение. Предотвратява много неврологични заболявания като депресия, емоционален дистрес, хронична умора, болест на Алцхаймер и др.

Стави

Омега-3 мастните киселини предотвратяват разрушаването на ставния хрущял. Няколко проучвания отбелязват, че облекчават болките в ставите, подобряват тяхната мобилност и потискат възпалителните процеси. Причината за тези техни полезни свойства е, че Омега-3 мазнините са източник за изграждане на специални вещества, наречени простагландини Е3. Те намаляват болката и стопират възпалителните процеси.

Зрение

Научно доказано е, че Омега-3 мастните киселини помагат за предпазване от "Синдрома на сухото око", както и от промените, които настъпват с течение на времето при възрастните хора. Освен това поддържат нормалния поток на вътреочна течност, намалявайки риска от развитие на глаукома.

Бременност

Много проучвания показват, че приемът на рибено масло по време на бременност може да намали риска от астма, хрипове и хранителни алергии. Също така е в състояние да засили имунитета и да редуцира честотата на настинките, които при децата лесно се прихващат докато играят на площадката, в детската градина и в училище след това. Намалява, също така, вероятността от преждевременно раждане и смекчава тежестта на следродилната депресия. Редуцира и възможността от появата на друго сериозно усложнение на бременността - прееклампсия. Ако майката не получава достатъчно количество Омега-3 мастни киселини през периода на бременността, съществува висок риск от развитие на неврологични заболявания при детето.

Омега-3 в спорта и фитнеса

Омега-3 мастните киселини ускоряват растежа на мускулната маса и намаляват процента на телесните мазнини. Помагат както за отслабване, така и за натрупване на маса. В проучване, проведено през 2015 г., е демонстрирано, че всички резултати при мъже, които приемат Омега-3 мазнини, са по-добри в сравнение с плацебо група. Мастните киселини от тази група повишават тонуса, издръжливостта и чистата мускулатура. Увеличават производството на хормони, включително най-важния в културизма - тестостерон.

Омега-3 при диабет

Омега-3 мазнините повишават чувствителността на клетките към инсулин и намаляват нивата на глюкоза в кръвта. Сърцето и кръвоносните съдове страдат най-много при диабет. Това е причината за развитие на атеросклероза и хипертония. Омега-3 мастните киселини са изключително полезни точно в тези случаи.

Окислението на мастните киселини

Изследвания, касаещи рибеното масло, сочат, че различните проби съдържат различни нива на окислени мастни киселини. Според някои доклади окислените мастни киселини напълно губят своите ползи за здравето. Дори са в състояние да доведат до противоположни ефекти, като увеличаване на възпалението и повишаване на риска от атеросклероза, тромбоза и хипертония. Окисляването на рибените масла започва веднага след тяхното екстрахиране и продължава през целия период на съхранение.

Гаранция за липса на окисление

В процеса на производство се използват инертни газове като азот и аргон, за да се извлече кислорода и да се сведе до минимум риска от окисляване. В съдържанието на всеки продукт на компанията-производител е добавен и Витамин Е. Той има силно антиоксидантно действие и предотвратява окисляването на мастните киселини в капсулата. Индивидуалното опаковане в блистер осигурява отлична стабилност на съставките и предотвратява вероятността от свързване с кислорода.

Без мирис и послевкус

Swiss Energy разчита на иновативни методи при производство. Това позволява премахване на неприятната миризма и послевкус. През целия процес на производство е осигурено високо технологично прочистване, което гарантира, че в продукта няма тежки метали, хлорни съединения, диоксини и други възможни замърсители.

Внимание: Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не трябва и не могат да заместят пълноценната диета и здравословния начин на живот.

Начин на съхранение: На хладно и сухо място, защитено от пряка слънчева светлина.

Опаковка: 30 капсули

Произведен от: Gelpell AG, Швейцария за FreiCare Swiss AG, Швейцария.