Acetyl-L-Carnitine 60 капсули

5 от 5 / 1 гласа

79.00 лв. 99.00 лв. Спестявате 20 лв.

Една капусла съдържа:

Съставка Количество % ХРС*
Ацетил-L-карнитин солна киселина 750 mg **

* % Хранителна референтна стойност
** няма установена ХРС

Други съставки:

Хидроксипропил метилцелулоза, растителен магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Acetyl-L-Carnitine

60 капсули

Ацетил-L-карнитинът е аминокиселина важна за окислението на мастните киселини и процесите на енергийния метаболизъм, която помага за здрави неврологични и клетъчни функции, подобрява баланса на настроението и дава здравословен отговор на оксидативния стрес.

Дозирането на съставките в Acetyl-L-Carnitine е съобразено с изследванията за ефикасност и безопасност за подобряване на оптималното неврологично здраве.

 

Acetyl-L-Carnitine е аминокиселина, важна за процесите на окисление на мастните киселини и енергийния метаболизъм, която подпомага здравословните неврологични и клетъчни функции, балансира настроението и подпомага здравословните реакции при оксидативен стрес.

Как действа Ацетил-L-карнитинът?

Ацетил-L-карнитинът преминава през кръвно-мозъчната бариера, за да пренесе мастните киселини през митохондриалната мембрана, където подпомага енергийния метаболизъм. Положителната роля, която ацетил-L-карнитинът играе в митохондриалния метаболизъм, също така подпомага здравословните реакции към оксидативния стрес и здравата имунна функция.
Клиничните проучвания показват, че приемът на хранителни добавки с ацетил-L-карнитин може да стимулира невронните ефекти, като например насърчаване на пролиферацията* на здрави клетки (*Процесът на делене и умножаванена клетките). Ацетил-L-карнитинът играе важна роля и в поддържането баланса на настроението. Последните изследвания се фокусират върху ролята на ацетил-L-карнитина за подобряване на тренировъчния капацитет при здрави атлетични хора, благодарение на ролята му в подкрепа на енергийния метаболизъм.

Употреба на Acetyl-L-Carnitine

Дозирането на съставките в Acetyl-L-Carnitine е съобразено с изследванията за ефикасност и безопасност за подобряване на оптималното неврологично здраве.
Клинични данни и изследвания показват, че Acetyl-L-Carnitine може да:

  • Подобрява мозъчната функция
  • Подпомага енергийния метаболизъм
  • Подобрява работата на имунната система
  • Подпомага здравословния отговор на оксидативния стрес
  • Подобрява баланса на настроенето
  • Подобрява издръжливостта при физическа активност

Упътване за възрастни:

Приемайте една до три капсули дневно на гладно. Не превишавайте препоръчителната доза. Хранителните добавки не заместват разнообразния и балансиран хранителен режим и здравословния начин на живот.

Съхранение:

Да се съхранява на хладно и сухо място.

ВНИМАНИЕ:

Не приемайте добавката по време на бременност или кърмене и се консултирайте с вашия лекар, ако приемате лекарства.
Не използвайте, ако приемате антидепресанти.
Съхранявайте далеч от достъп на деца.