Alpha Lipoic Acid 100 капсули

5 от 5 / 1 гласа

69.00 лв. 89.00 лв. Спестявате 20 лв.

1 капсула съдържа:

Съставка Количество %ХРС*
Алфа липоева киселина (АЛК) 200 mg **

* % хранителна референтна стойност
** няма установена хранителна референтна стойност

Други съставки:

Оризово брашно, желатин (капсула) и магнезиев стеарат (растителен източник).

Alpha Lipoic Acid

100 капсули

Антиоксидант
Като неделима част от клетъчното дишане, Алфа-липоевата киселина (АЛК) подпомага АТФ-синтазата – продукцията на енергия в клетките от хранителните вещества (в частност въглехидратите). Предполага се, че приемането на добавката преди консумацията на въглехидратна храна помага за подобряване на нивата на кръвната захар.

Освен това, изследванията показват силни антиоксидантни свойства на АЛК в целия организъм, чрез модулиране на генната транскрипция за подпомагане на здравословни нива на оксидативния стрес. Предвид същността на АЛК за комплексното подпомагане на здравето и благополучието, тази добавка носи безброй ползи.

Alpha Lipoic Acid на NutriDyn е мощна формула за подпомагане на антиоксидантната активност в организма и производството на енергия от въглехидрати. Алфа-липоевата киселина (ALA) е широко разпространен антиоксидант и действа като ко-субстрат на ензимите, участващи в клетъчното дишане. Това е процес, при който хранителните вещества се превръщат в енергия.

ALA се произвежда в човешкия организъм нормално и се съдържа в почти всички храни. Въпреки това ендогенната ALA и ALA, получена от храни, не са лесно достъпни за използване в организма, тъй като често са свързани в ензимни комплекси.

Прочетете нататък, за да научите повече за това как ALA подпомага производството на енергия в организма, подпомага усвояването на въглехидратите и действа като антиоксидант.

Как действа алфа-липоевата киселина?

При здрави хора ALA се намира в изобилие в тъканите и органите, свързани с метаболизма, в цялото тяло, особено в сърцето, мозъка, бъбреците, черния дроб и скелетните мускули. Като неразделна част от клетъчното дишане, ALA подпомага синтеза на АТФ – енергийната единица на клетките – от хранителни вещества (особено въглехидрати). Приемът на добавката преди консумация на храна, съдържаща въглехидрати, може да подпомогне здравословните нива на кръвната глюкоза.

Освен това изследванията показват, че ALA има силни антиоксидантни свойства в целия организъм, като модулира генната транскрипция, за да поддържа здравословни нива на оксидативен стрес.

Приложение на Alpha Lipoic Acid

Предвид ролята на ALA за поддържане на цялостното здраве и благополучие, добавките могат да помогнат на хората по много начини.

Някои от доказаните ползи са:

  • Подпомага производството на енергия
  • Подпомага антиоксидантната активност в клетките на цялото тяло
  • Подпомага здравословния баланс на кръвната захар

Дозировка:

Една капсула два пъти дневно или съгласно препоръките на лекаря.

Съхранение:

Да се съхранява на хладно и сухо място.

ВНИМАНИЕ:

Не превишавайте дневния препоръчителен прием.
При бременност, кърмене или при приемане на медикаменти, се консултирайте с вашия лекар преди употреба.
Дръжте далеч от деца.
Хранителните добавки не заместват разнообразен и балансиран хранителен режим.