B12 Pro 60 Таблетки

5 от 5 / 1 гласа

89.00 лв. 109.00 лв. Спестявате 20 лв.

1 Бързоразтворима таблетка съдържа:

Съставка Количество %ХРС*
Витамин Б12 (Метилкобаламин) 5,000 mcg 208,333%
Екстракт от листа на Стевия 2.5 mg **
* % хранителна референтна стойност
** % няма установена хранителна референтна стойност
 

Други съставки:
Ксилитол, стеаринова киселина, кросповидон, микрокристална целулоза, натурален аромат, лимонена киселина и силициев диоксид.

B12 Pro

60 Таблетки

Бързоразтворим Витамин Б12 | С вкус на череша

B12 Pro е под формата на бързоразтворими подезични таблетки, с естествен вкус на череша. Всяка таблетка съдържа 5000 mcg метилкобаламин – естествена, високоусвоима форма на витамин Б12.
Доставянето на Б12 през лигавиците в устната кухина заобикаля необходимостта от вътрешен фактор (гликопротеин), необходим за абсорбацията му в стомаха.

Какво представлява B12 PRO?

TonicSea B12 Pro е чудесна формула с вкус на череша, която съдържа биоусвоима, бързо разтворима форма на витамин B12 (метилкобаламин). Тези бързоразтворими таблетки се приемат през лигавиците и заобикалят необходимостта от вътрешен фактор за правилното усвояване на витамин Б12.
Метилкобаламинът е най-често срещаната форма на витамин Б12 в организма и има изключително важна роля. Той участва в почти всички метаболитни процеси в клетките. В това си качество витамин Б12 е от решаващо значение за множество физиологични процеси. Например правилното образуване на невротрансмитери, производството на енергия, клетъчното дишане и поддържането на здрава ДНК.
Освен това продължителните проучвания показват, че недостигът на някои от витамините от група В ускорява атрофията на мозъчната тъкан и влошаването на когнитивните функции. Всъщност последните изследвания показват, че допълнителното приемане на витамин В12 (като метилкобаламин) е ефективно за поддържане на познавателните способности, производството на енергия и нервната тъкан.

Как действа B12 PRO

Метаболизмът на витамин Б12 е много сложен, което го прави най-често срещаният витамин от група В, чийто недостиг се наблюдава при хората. Дефицитът на витамин Б12 може да доведе до сериозни, необратими последици за здравето като увреждане на мозъка и нервната система и/или хронична анемия (липса на производство на червени кръвни клетки).
Витамин В12, заедно с други витамини от група В, подпомага изграждането на здрава ДНК, както и синтеза на хемоглобин – протеин, който се съдържа в червените кръвни клетки и пренася кислород и въглероден диоксид. Витамин В12 участва и в синтеза на всички незаменими аминокиселини, които са необходими за поддържането на тъканите.
Освен това витамин В12 е необходим на организма, за да превърне хомоцистеина в метионин; метионинът е необходим за образуването на S-аденозилметионин (SAMe), който участва в синтеза на катехоламини и различни невротрансмитери. В този смисъл витамин В12 е неразделна част от поддържането на настроението и когнитивните функции – чрез SAMe – тъй като недостигът му може да доведе до депресия и високи нива на тревожност.

Приложение на B12 PRO

Изследванията показват, че витамин В12 (метилкобаламин) има ключова роля в поддържането на здравословна функция на нервната и сърдечносъдовата система. Освен това този витамин от група В работи съвместно с други витамини от група В за правилното поддържане на ДНК, производството на енергия, клетъчното дишане, производството на хормони и редица други процеси.
В обобщение, най-съществените научно доказани ползи от приема на B12 Pro могат да включват:

  • Подпомагане на метаболизма на аминокиселините
  • Подпомагане и поддържане на ДНК
  • Подпомагане на когнитивната функция и доброто настроение
  • Подпомагане на сърдечносъдовата функция и производството на енергия

Дозировка:

По една бързоразтворима таблетка дневно или съгласно препоръките на вашия лекар. Да се постави между бузата и венеца, под езика или да се сдъвче.

Съхранение:

Да се съхранява на хладно и сухо място.

ВНИМАНИЕ:

Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

При бременност, кърмене или прием на лекарства, преди употреба се консултирайте с вашия лекар.

Пазете от достъпа на деца

Хранителните добавки не заместват разнообразно и балансирано хранене.