Серум за лице при мазна и комбинирана кожа – Blossom

5 от 5 / 1 гласа

39.00 лв. 49.00 лв. Спестявате 10 лв.

Натурална формула с Жожоба,Таману и Чаено дърво, които се борят с несъвършенствата, изравняват и матират тена. Подходящо за комбинирана и мазна кожа, с деликатна текстура. Добавените Краставица, Камелия и Лешник освежават и защитават кожата, като й придават кадифена мекота. Перилата в комбинация с Чаено дърво се бори със зачервяванията и несъвършенствата по кожата.

 

Активни съставки: Лешник, Перила, Баобаб, Маракуя, Японска Камелия, Жожоба, Краставица, Таману, Чаено дърво, витамин Е.

Състав (INCI):

Caprylic/Capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis seed oil, Calophyllum inophyllum seed oil, Perilla Ocymoides Seed Oil, Corylus avellana seed oil, Passiflora edulis seed oil, Camellia oleifera seed oil, Adansonia Digitata Seed Oil, Cucumis Sativus, Tocopherol, Melaleuca alternifolia leaf oil.

Описание

Серум за лице при мазна и комбинирана кожа  Blossom 30ml.

Употреба: Вечер, 2-3 капки се нанасят върху почистена кожа.

Съхранение: На сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

 

Активни съставки:

ЛЕШНИК

– Маслото от лешник съдържа коктейл от витамини – В1, В2, В6, С, А, Е, F, богат спектър от мастни киселини –олеинова, линолова, палмитинова, стеаринова, омега -3, омега-6, омега-9 мастни киселини, много минерали – фосфор, флуор, сяра, калий, натрий, цинк, магнезий, калций. То подмладява и стяга кожата, като помага на клетките да регенерират. Изглажда повърхностните бръчки и предотвратява появата на нови. Възстановява водно-липидния баланс.

ПЕРИЛА

– Периловото масло е просто растителното масло, което има най-високо съдържание на омега-3 мастни киселини и по-специално алфа-линолова киселина. Маслото от Перила успокоява, овлажнява и омекотява, участва в регенерацията на клетките. Има възстановяващи свойства, които ще ви помогнат да се борите срещу дразнения и други кожни проблеми като екзема, псориазис или алергии. Перила стимулира процеса на синтез на колаген, придава на кожата мекота, бори се активно с несъвършенствата и акнето.

БАОБАБ

– Овлажнява в дълбочина, подобрява еластичността и действа възстановяващо на кожата. Маслото от баобаб е известно със способността си бързо да възстановява клетките на кожата, да намалява фините бръчки. Благодарение на отличните си хидратиращи свойства, маслото е незаменим помощник и в поддържането на подхранена и еластична кожа. Маслото от баобаб е богато на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини, витамини A, C, D, E и F и е едно от маслата с най-високо съдържание на антиоксиданти в света. Маслото от баобаб съдържа 9 пъти повече витамин С от портокала. Известно е, че витамин C стимулира образуването на колаген в кожата.

МАРАКУЯ

– Маслото от маракуя съдържа няколко вида есенциални мастни киселини, които подхранват епидермиса и помагат за облекчаване на кожните проблеми. То е подходящо за всеки тип кожа, като е особено полезно в грижата за сухите участъци, като прави кожата тонизирана и еластична.

ЧАЕНО ДЪРВО

-Етеричното масло от чаено дърво притежава доказани антисептични свойства, което означава че то е в състояние да унищожи инфекциите, причинявани от бактерии. В състояние е да елиминира или предотврати растежа на микробите, включително бактерии, гъбички, вируси и паразити. Ефектът на маслото от чаено дърво е много близък до този на химичните дезинфектанти, с тази разлика, че то е напълно естествено и натурално средство. Действа антибактериално, противогъбично и антикандидозно.

КАМЕЛИЯ

– То има способността да прониква дълбоко в най-горния слой на епидермиса. Има много високо съдържание на олеинова киселина-около 85%, затова успява много успешно да укрепи колагена и еластина – белтъците, изграждащи съединителната тъкан между всички клетки в тялото, включително и кожата. Олеиновата киселина наподобява тази на човешкия себум – секретът, който омекотява кожата ни и я предпазва от инфектиране. Маслото от камелия може да се нанася и на най-наранените и раздразнени кожни участъци, дори на открити рани. Високото му съдържание на мастни киселини повишава способността на кожата да задържа влага, стимулира преноса на хранителни вещества между различните й слоеве, съдейства за по-бързата регенерация и укрепва защитните й сили срещу бактерии, гъбички и инфекции.

ЖОЖОБА

-Маслото от жожоба днес е много популярно средство в козметологията. То е уникално по състав и качества в целия растителен свят. Отличен антоксидант, който спомага за отпушването на порите. Маслото от жожоба се отличава с противовъзпалителните си свойства, които го правят ефикасно при зачервяване и възпаление на кожата при дерматити. Подходящо е както за суха, така и за мазна кожа. Може да се прилага при псориазис, невродермит и др. То овлажнява и прониква дълбоко в порите – по този начин подобрява кръво- и лимфообращението, подхранва и регенерира. Подпомага синтезата на кожния колаген.

ТАМАНУ

-То притежава мощна противовъзпалителна активност и повлиява добре всички видове кожни лезии – рани, обриви, ухапвания от насекоми, акне, пъпки и др. Действа като антисептик с антимикробни, антибактериални и антивирусни характеристики.

КРАСТАВИЦА

– Маслото от семки на краставица е богато на омега 6 мастни киселини, както и на витамин B1 и C, токофероли и фитостероли. Всички тези хранителни вещества – както самостоятелно, така и синергично подпомагат изхвърлянето на токсините, задържането на влагата и забавянето процесите на стареене в кожата. Фитостеролите заздравяват липидната бариера, възстановяват водния баланс, като по този начин подобряват еластичността и заглаждат повърхността на кожата, придавайки й блясък и здрав вид.

ВИТАМИН Е

– поддържа кожата здрава, взаимодейства с маслата като ускорява регенерацията и оптимизира кръвообращението. Възстановява еластичността и забавя процесите на стареене, притежава естествени консервиращи свойства.