Calcium D-Glucarate Plus 60 капсули

5 от 5 / 1 гласа

99.00 лв. 119.00 лв. Спестявате 20 лв.

1 капсула съдържа:

Съставка Количество
Калций (като калциев D-глюкарат) 72 mg

Други съставки:

калций (като калциев D-глюкарат), капсула: хидроксипропил метилцелулоза, антислепващ агент: микрокристална целулоза; обемен агент: растителен магнезиев стеарат, оцветител, силициев диоксид.

Calcium D-Glucarate Plus

60 капсули

Calcium D-Glucarate Plus е първокласна хранителна добавка съдържаща калциев D-глюкарат, който поддържа добър метаболизъм на естрогена и хормоналния баланс. Изследвания при животни показват, че калциевият D-глюкарат снижава нивата на естрадиол (мощен естроген) с над 25%.

  • Подходяща за вегетарианци
  • Произвежда се по стандартите на най-съвременните добри производствени практики
  • Без глутен; не съдържа млечни произведения, соя, мая или изкуствени аромати, оцветители и консерванти.

    Calcium D-Glucarate Plus е висококачествена хранителна добавка, която поддържа здравословния метаболизъм на естрогена и хормоналния баланс.

    Естрогените са основните женски полови хормони, отговорни за растежа и съзряването на репродуктивните тъкани. Тези хормони присъстват в по-ниски концентрации и при здрави мъже. Три основни естрогена се произвеждат естествено в организма, включително естрадиол, естрон и естриол.
    Когато нивата на естроген (особено на естрадиол) са твърде високи или твърде ниски, възникват проблеми както при мъжете, така и при жените. Симптомите на нередовните нива на естроген включват ниско сексуално желание, отслабена имунна функция, раздразнителност, умора, повишаване на теглото и много други.

    Как действа калциевият D-глюкарат Plus?

    От физиологична гледна точка естрадиолът има най-силното естрогенно действие в човешкото тяло. Той е малко по-силен от естрона и значително по-силен от естриола. Проучванията върху животни показват, че калциевият d-глюкарат понижава нивата на естрадиола с до 25%.
    Изследванията твърдят, че приемът на калциев D-глюкарат служи като ефективен източник на глюкуронолактон с бавно освобождаване, който изглежда потиска действието на ензима бета глюкуронидаза. Бета-глюкуронидазата се произвежда от бактериите в дебелото черво на човека и е отговорна за разграждането на някои въглехидрати. Установено е обаче, че прекомерната активност на този ензим намалява скоростта, с която се отстраняват естрогените от организма.
    Следователно инхибирането на бета-глюкуронидазната активност (както се наблюдава при при добавяне на калциев D-глюкарат) може да помогне за насърчаване на здравословни нива на естрадиол и естрогенни прекурсори в организма чрез подпомагане на скоростта, с която те се метаболизират.

    Приложение на Calcium D-Glucarate Plus

    Изследванията показват, че калциевият D-глюкарат подпомага:

  • Здравословен метаболизъм на естрогена
  • Здравословен хормонален баланс
  • Правилно превръщане на андрогена в естроген
  • Настроението и самочувствието
  • Енергийни нива

Употреба за възрастни:

Приемайте по една капсула дневно с количество вода. Не превишавайте препоръчителния прием.
Хранителните добавки не трябва да се използват като заместители на разнообразно и балансирано хранене и здравословен начин на живот.

Съхранение:

Да се съхранява на хладно и сухо място.

ВНИМАНИЕ:

Не приемайте по време на бременност или кърмене. Консултирайте се с лекар, ако приемате други медикаменти.
Пазете от деца.