L-Glutamine Powder 500g

5 от 5 / 1 гласа

139.00 лв. 159.00 лв. Спестявате 20 лв.

Една пълна чаена лъжичка от of L-Glutamine Powder съдържа:

Съставка Количество
L-глутамин 5,000 mg

Без глутен и без ГМО

L-Glutamine Powder

500g

Глутаминът е най-разпространената аминокиселина в организма и е една от малкото, които преминават през кръвно-мозъчната бариера. Тя не влиза в класификацията на незаменимите аминокиселини, но при някои обстоятелства тя може да стане условно незаменима при стрес и тогава трябва да бъде набавена чрез диетата

L-Glutamine е най-разпространената аминокиселина в организма и е една от малкото, които преминават през кръвно-мозъчната бариера. Тя не влиза в класификацията на незаменимите аминокиселини, но при някои обстоятелства може да стане условно незаменима. При стрес нуждите на организма се повишават и трябва да бъде набавена чрез диетата.

Ролята на глутамина в организма е следната:

Синтез на протеини: Глутаминът допринася за до 80% от свободния азот в тялото. Някои изследвания сочат, че приемането на добавка с L-Glutamine може да повиши нивата на хормона на растежа като стимулира предната част на хипофизната жлеза.

Регулиране на киселинно-основния баланс: смята се, че глутаминът играе роля в регулирането на киселинно-основния баланс като намалява натрупването на млечна киселина в резултат на използването на гликогена.

Подкрепя имунитета:  някои единични случаи показват, че глутаминът е важен за функционирането на имунната система.

Поддържане на нормалната цялост на чревната лигавица: Счита се, че глутаминът е основен енергиен субстрат за клетките в стомаха.

Дозировка:

За възрастни: смесете една пълна чаена лъжичка от праха с вода и пийте преди всяко хранене или съгласно препоръките на вашия лекар.

Съхранение:

Да се съхранява на хладно и сухо място.

ВНИМАНИЕ:

Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

При бременност, кърмене или прием на лекарства, преди употреба се консултирайте с вашия лекар.

Пазете от достъпа на деца

Хранителните добавки не заместват разнообразно и балансирано хранене.