Масло After Sun с Ментол и Жожоба

5 от 5 / 1 гласа

22.00 лв. 29.00 лв. Спестявате 7 лв.
Състав:

Био масло от Жожоба, Ментолови кристали, Билков екстракт от цвят Невен, Билков екстракт от цвят Лайка, Био Какаово масло, Био Пчелен восък, Маслина, Витамин Е.

Състав (INCI):

Calendula Officinalis Flower Oil, Matricaria Chamomilla Oil, Beeswax*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Olea Europaea Fruit Oil, Cacao Seed Butter*, Menthol, Tocopherol (vit.E)

Охлаждащо масло за след слънце, съдържа натурални съставки, които интензивно хидратират и успокояват кожата. Омекотява и подпомага хидробаланса, като спомага за красив, дълготраен тен.

 

Описание

Охлаждащо натурално масло за след слънце с ментол и жожоба.

Хидратира в дълбочина, като успокоява кожата и намалява зачервяванията и усещането за опъване и дискомфорт. Омекотява и подпомага хидробаланса, като не позволява кожата да лющи, спомага за красив, дълготраен и равномерен тен.

Активни съставки:

Жожоба

– Маслото от жожоба днес е много популярно средство в козметологията. То е уникално по състав и качества в целия растителен свят. Отличен антоксидант, който спомага за отпушването на порите. Маслото от жожоба се отличава с противовъзпалителните си свойства, които го правят ефикасно при зачервяване и възпаление на кожата. Подходящо е както за суха, така и за мазна кожа. То овлажнява и прониква дълбоко в порите – по този начин подобрява кръво- и лимфообращението, подхранва и регенерира. Подпомага синтезата на кожния колаген.

Ментол

– Има изразено охлаждащо действие – стимулира рецепторите за студ и така предизвиква усещане за студ. Тонизира и ободрява. Облекчава зачервявания, има болкоуспокояващо действие. Намалява дразненето и зачервяването на кожата, поддържа тонуса на епидермиса. Ефективно се бори с възпалението.

Екстракт от Невен

– Висококачественото масло от невен защитава кожата при разлличен тип изгаряния, успокоява, предпазва от изсушаване, защитава кожата от външните условия. Омекотява и подхранва сухата кожа, успокоява дерматити и зачервявания.

Екстракт от Лайка

– Според представата на древните хора, познатата билка била с аромат на ябълка, а Плиний Стари й дава името земна ябълка (Chamo–milla). Като лечебно растение и може би най-популярното домашно лекарство, лайката е известна още в древността и влиза във фармакопеята на много страни. Има противовъзпалително, антисептично, болкоуспокояващо, спазмолитично, ранозаздравяващо, успокояващо, потогонно и други действия.

Какаово масло

– Oбработената с него кожа става мека и еластична. Подхранва и овлажнява в дълбочина, нормализира и поддържа водно-липидния баланс. Предпазва кожата от излющване и изсъхване, има антиоксидантни свойства. Спомага за равномерен и дълготраен тен.

Пчелен восък

– Oт био сертифицирано производство. Пчелният восък е дар от пчелите, нанесен върху кожата той създава защитен филм и в същото време хидратира в дълбочина. Предпазва от агресивните климатични условия, участва в клетъчната регенерация, забавя процесите на стареене на кожата, помага при суха и лющеща се кожа.

Масло от маслина

– Tака нареченото „течно злато“ е едно от най-древните масла, които познаваме. Съдържа мастно-разтворими витамини, ценни елементи, фосфолипиди, екстракти, фитостероли и др. Притежава силни възстановителни свойства, при редовна употреба засилва процеса на регенерация на кожата осезаемо.

Витамин Е

– Той е важен мастноразтворим витамин и антиоксидант. Изключително полезен в грижата за кожата, стимулира производството на колаген. Притежава доказани защитни и хидратиращи свойства, предпазва от преждевременно стареене, поддържа кожата стегната.

Употреба:

Нанесете на желаното място с нежни масажни движения.