Berberine Pro 90 капсули

0 от 5 / 0 гласа

199.00 лв. 225.00 лв. Спестявате 26 лв.

1 капсула съдържа:

  Количество %ХРС*
Берберинова солна киселина 500 mg **
Канела (Цейлонска) 333 mg **

* % хранителна референтна стойност
** % няма установена хранителна референтна стойност

Други съставки:

Целулоза (растителна капсула)

Berberine Pro

90 капсули

Berberine Pro е висококачествена формула с биологично активни форми на берберин и канела за поддържане на здравословна кръвна захар, нива на липидите в кръвта, антиоксидантна активност и производство на енергия от въглехидрати.

Berberine Pro е висококачествена формула с биологично активни форми на берберин и канела. Тя спомага за поддържане на здравословна кръвна захар, нива на липидите в кръвта, антиоксидантна активност и производство на енергия от въглехидрати. С драстичното нарастване на инсулиновата резистентност, диабета тип 2 и невропатията през последното десетилетие балансът на кръвната захар и липидите в кръвта се превърна в приоритет за много хора.

Как действа Berberine Pro

Берберинът е съединение от растителен произход с разнообразни полезни свойства. Изследванията сочат, че берберинът има присъщи свойства за регулиране на кръвната захар, по-специално като поддържа здравословна функция на кръвната захар и глюкозопреносния протеин (GLUT). Като такъв, приемът на Berberine Pro може да подпомогне усвояването на въглехидратите и баланса на кръвната захар.
Освен това се оказва, че берберинът е селективен към мускулните клетки, а не към мастните, когато изчиства хранителните вещества от кръвта. Мускулната тъкан служи като благоприятно място за съхранение на въглехидрати в организма, тъй като е по-вероятно да се използват за енергия, отколкото да се складира като мастна тъкан (телесни мазнини).
Доказано е също, че берберинът е полезен за поддържане на здравословна сърдечно-съдова функция, липиден профил в кръвта, добро състояние на стомашно-чревния тракт, апетит, както и за поддържане на здравословна функция на нервните клетки. Оказва се, че берберинът отпуска кръвоносните съдове и поддържа здравословен кръвоток.
  Berberine Pro съдържа и най-биологично активната форма на канела (цейлонска канела), която е обект на множество изследвания през последните години. Резултатите сочат, че цейлонската канела е мощен антиоксидант. Kогато се приема преди консумация на въглехидратна храна, може да поддържа здравословни нива на кръвната глюкоза чрез потискане на активността на ензимите алфа-амилаза и алфа-глюкозидаза. Тези ензими участват в усвояването на въглехидратите. По този начин, когато те са потиснати, усвояването на въглехидратите се забавя или намалява, което поддържа здравословни стойности на кръвната захар след хранене. Други открития сочат, че цейлонската канела подпомага сърдечносъдовата функция и поддържа здравословни нива на липидите в кръвта.

Суплементиране с берберин

Като се имат предвид физиологичните свойства на берберина и на цейлонската канела, добавката Berberine Pro подпомага потребителите по множество начини. Тези доказани ползи могат да включват:

  • Подпомагане на здравословния баланс на кръвната захар
  • Подпомагане на здравословни нива на липидите в кръвта
  • Насърчаване на антиоксидантната активност в организма
  • Подпомагане на здравословната функция на сърдечносъдовата система
  • Подпомагане на доброто състояние на стомашно-чревния тракт
  • Подпомагане на здравословното регулиране на апетита
  • Подпомагане на здравословен възпалителен отговор

Дозировка:

Приемайте по една капсула три пъти дневно преди хранене или съгласно съветите на вашия лекар.

Съхранение:

Да се съхранява на хладно и сухо място.

ВНИМАНИЕ:

Не превишавайте дневната препоръчителна доза.
Ако сте на лечение с инсулин, при бременност и кърмене преди употреба на продукта се консултирайте с вашия лекар.
Ако приемате орално хипогликемични агенти, този продукт може да изисква корекция на вашите медикаменти. Винаги се консултирайте с вашия лекар преди да направите такава корекция.
Дръжте далеч от деца.
Добавката не замества разнообразното и балансирано хранене.