I-3-C Plus 60 капсули

5 от 5 / 1 гласа

89.00 лв. 109.00 лв. Спестявате 20 лв.

1 капсула съдържа:

Съставки Количество %ХРС*
Индол-3-карбинол  (I-3-C) 150 mg **
Дииндолилметан (DIM)
(BioResponse DIM® Complex)[нишесте, дииндолилметан,
витамин E (като токоферолсолан ),
фосфатидил холин, силициев двуокис.]
50 mg **

* % Хранителна референтна стойност
** няма установена хранителна референтна стойност

Други съставки:

Хидроксипропил метилцелулоза, микрокристална целулоза, растителен магнезиев стеарат, силициев диоксид.
BioResponse DIM® е патентован комплекс съдържащ дииндолилметан с повишена бионаличност, използван под лиценза на BioResponse, L.L.C., Боулдър, Колорадо.

I-3-C Plus

60 капсули

I-3-C Plus е мощна смес от естествени съединения, които поддържат здравословния метаболизъм на естрогена и насърчават здравословния хормонален баланс.
Новата и подобрена формула на I-C-3 Plus съдържа Индол-3-карбинол (I-3-C) и дииндолилметан (DIM), и двете се срещат обилно в кръстоцветните зеленчуци. Това, което прави формулата NutriDyn I-3-C Plus нова и уникална, е, че сега използва клинично доказаната абсорбция на микрокапсулиран BioResponse DIM Complex®

Как действа I-3-C Plus?

Комплексът BioResponse DIM® в новия I-3-C Plus е единствената биодостъпна, микрокапсулирана формула на DIM за удължено освобождаване и повишена абсорбция. В своята кристална форма DIM се абсорбира слабо. При патентования BioResponse DIM® Complex се наблюдава статистически значимо предимство на стомашно-чревната абсорбция при микрокапсулирания DIM пред по-често срещания кристален DIM.

Клиничните изследвания показват, че както I-3-C, така и DIM действат върху ензимите, които регулират производството на естроген както при жените, така и при мъжете. I-3-C се получава от разграждането на съединение, което се съдържа в кръстоцветните зеленчуци и се нарича глюкобрасицин – вид глюкозинолат. Организмът разгражда I-3-C до DIM, като и двете вещества влияят върху метаболизма на естрогена, чрез въздействие върху определени ензими. По-специално I-3-C и DIM действат, като инхибират действието на ензимите хистон деацетилаза и индуцират ензимите цитохром Р450.

И двете семейства ензими са от решаващо значение за правилния естрогенен баланс в организма. Доказано е, че I-3-C индуцира ензим, наречен CYP1A1, който подпомага метаболизма на ксенобиотици, които могат да нарушат естрогенния баланс в организма. Усвояемият комплекс BioResponse DIM® работи за активиране на инхибиторите на хистон деацетилазата. Според изследванията това променя свързването на естрогенните рецептори, за да подпомогне здравословния естрогенен метаболизъм и хормоналния баланс.

Като се има предвид това, изглежда, че както I-3-C, така и DIM имат значителен ефект върху поддържането на здравословен естрогенен метаболизъм и подпомагането на здравословен хормонален баланс. Клиничните изследвания показват и доказаната бионаличност на BioResponse DIM® Complex за оптимизиране на съотношението на естрогенните метаболити в подкрепа на здравето на гърдите, матката, шийката на матката и простатата.

Приложение на I-3-C Plus

I-3-C Plus е дозиран ефективно и безопасно за поддържане на здравословен естрогенен метаболизъм и насърчаване на здравословен хормонален баланс.

Цитираните тук клинични данни и изследвания показват, че съставките на I-3-C Plus могат да:

  • Подпомагат здравословния метаболизъм на естрогена
  • Подпомагат здравословния хормонален баланс
  • Подпомагат балансираното настроение и благополучие
  •  

Дозировка:

Приемайте по една до три капсули дневно като хранителна добавка или съгласно препоръките на вашия лекар.

Съхранение:

Да се съхранява на хладно и сухо място.

ВНИМАНИЕ:

Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

Ако приемате лекарства, преди употреба се консултирайте с вашия лекар.

Пазете от достъпа на деца

Хранителните добавки не заместват разнообразно и балансирано хранене.

Възможна е промяна в цвета на урината, което е напълно безвредно.

Не приемайте от добавката ако сте бременна, кърмите или очаквате да забременеете.