Серум за лице за зряла кожа – Omega

5 от 5 / 2 гласа

39.00 лв. 49.00 лв. Спестявате 10 лв.

Моринга в комбинация с Перила и Тиква успокояват и овлажняват, като имат възстановяващи свойства. Допълнени от Камелина, Вечерна иглика, Гроздови семки и Omega 3 които подмладяват, подхранват и противодействат отпускането. Кожата е стегната и тонизирана, фините бръчки и линии са изгладени.

 

Активни съставки:

Баобаб, Камелина (Див лен), Вечерна иглика, Перила, Тиква, Бадем, Гроздови семки, Моринга, Нар, Маракуя, витамин Е

БАОБАБ

– Овлажнява в дълбочина, подобрява еластичността и действа възстановяващо на кожата. Маслото от баобаб е известно със способността си бързо да възстановява клетките на кожата, да намалява фините бръчки. Благодарение на отличните си хидратиращи свойства, маслото е незаменим помощник и в поддържането на подхранена и еластична кожа. Маслото от баобаб е богато на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини, витамини A, C, D, E и F и е едно от маслата с най-високо съдържание на антиоксиданти в света. Маслото от баобаб съдържа 9 пъти повече витамин С от портокала. Известно е, че витамин C стимулира образуването на колаген в кожата.

МАРАКУЯ

– Маслото от маракуя съдържа няколко вида есенциални мастни киселини, които подхранват епидермиса и помагат за облекчаване на кожните проблеми. То е подходящо за всеки тип кожа, като е особено полезно в грижата за сухите участъци, като прави кожата тонизирана и еластична.

ПЕРИЛА

– Периловото масло е просто растителното масло, което има най-високо съдържание на омега-3 мастни киселини и по-специално алфа-линолова киселина. Маслото от Перила успокоява, овлажнява и омекотява, участва в регенерацията на клетките. Препоръчва се за зряла кожа, има възстановяващи свойства, които ще ви помогнат да се борите срещу дразнения и други кожни проблеми като екзема, псориазис или алергии. Перила стимулира процеса на синтез на колаген, придава на кожата мекота и премахва сухотата.

КАМЕЛИНА

– Сухо на допир масло, прониква бързо и лесно в кожата. Богатството на витамин Е и фитостероли позволява да намали дълбочината на бръчките и да заличи повърхностни бръчици. Има успокояващо действие и е идеално за силно чувствителна кожа, защитава епидермалните клетки, спомага за постигането на мека и еластична кожа.

ВЕЧЕРНА ИГЛИКА

– Маслото от вечерна иглика благоприятства изглаждането на фините линии, подобрява еластичността и свежестта на кожата, а освен това като бонус – потиска действието на ензими като тирозиназа, които стимулират производството на меланин и появата на пигментни петна. Високите нива на антиоксиданти помагат срещу действието на свободните радикали.

ТИКВА

– Маслото от тиквено семе има антиоксидантно действие. При локално приложение намалява възпалението на кожата, стимулира растежа на нови клетки, защитава от инфекции, намалява появата на бръчки и старчески петна по лицето. Маслото от тиква е богат източник на витамин E, който съдейства за здравия и свеж вид на кожата.

БАДЕМ

–Един от символите в козметиката. Съставът му напомня този на мазнините в човешкото тяло, усвоява се лесно, заради единайсетте ненаситени мастни киселини, с които буквално се храни съединителната тъкан. Насърчава производството на колаген, връща добрата пропускливост на клетъчната мембрана и има подмладяващ ефект.

НАР

– Маслото от нар съдържа човешки съвместима форма на проестроген, която поддържа хормоналния баланс при мъжете и жените. Това подпомага подобряването на текстурата на кожата. Благодарение на своите регенеративни свойства, маслото от нар предпазва кожата от стареене, поддържа я млада и здрава и заличава признаците на стареене като запазва младежкия и вид. Също така маслото от нар  подпомага производството на колаген и еластин като по този начин стяга кожата  и я прави млада и еластична.

МОРИНГА

– Според Аюрведа моринга лекува над 3000 болести. Маслото съдържа изключително количество витамини B12 и А, високо количество антиоксиданти и аминокиселини. Има противовъзпалително и антимикробно действие, забавя стареенето. Като прибавим и наличието на цинк и селен, които за съжаление са почти изчерпани в българските почви, омега 3, омега 6 и омега-9, сяра, мед и още 36 противовъзпалителни съединения както и магнезий, продуктът наистина заслужава наименованието „Дървото Чудо”. Оказва добре действие при кожни раздразнения и има доказан детокс ефект.

ГРОЗДОВИ СЕМКИ

– Това масло има изключителни стягащи и тонизиращи свойства. Способно е да намали кръговете под очите. Леката му консистенция прави кожата мека и бебешки гладка. Предотвратява стареенето, има антиоксидантни свойства и премахва фините линии и бръчици. Съдържа линолова киселина, която укрепва клетъчните мембрани, употребата му лекува различни кожни проблеми, включително акне и пъпки. Предпазва от запушване на порите.

ВИТАМИН Е

– поддържа кожата здрава, взаимодейства с маслата като ускорява регенерацията и оптимизира кръвообращението. Възстановява еластичността и забавя процесите на стареене, притежава естествени консервиращи свойства.

Състав (INCI):

Caprylic/Capric Triglyceride, Adansonia Digitata Seed Oil, Camelina sativa, Oenothera biennis oil, Perilla Ocymoides Seed Oil, Cucurbita Pepo (Pumpkinseed) oil, Prunus amygdalus Dulcis oil, Vitis vinifera seed oil, Moringa Oleifera Oil, Punica granatum seed oil, Passiflora edulis seed oil, Tocopherol.

Описание

Серум за лице Omega за зряла кожа 30мл.

Серум за лице за зряла кожа – Съдържа активни съставки богати на Омега-3 мастни киселини,  които подобряват нивата на хидратация и подсилват бариерната функция.

Употреба: Вечер, 4-5 капки се нанасят върху почистена кожа.

Съхранение: На сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.