Шампоан против косопад Pharma Hermetic Green

0 от 5 / 0 гласа
49.00 лв. 65.00 лв. Спестявате 16 лв.

Активни съставки:

 

Олигоелементи

Съдържа микс от различни елементи като Cu, Zn, Fe, Si и Mg, които влияят върху метаболитния баланс на скалпа.
Те инхибират 5-α-редуктазата, предотвратявайки образуването на DHT и намалявайки излишъка от себум, който отслабва косата, докато се достигне плешивост.

 

Аргинин

Аргининът е аминокиселина, която е част от кератина на косата и действа като субстрат за синтеза на азотен оксид (NO). Азотният оксид действа като мощен вазодилататор, който подобрява оросяването на скалпа. По този начин се благоприятства кръвообращението, осигурявайки по-голямо снабдяване с хранителни вещества, необходими за укрепването на корените на косата.

 

Инозитол

Активира клетъчните функции на скалпа, стимулира растежа, предотвратява ранното оплешивяване и изтъняването на косата. Има ефект срещу липотрофните дисфункции чрез насърчаване на протеиновия синтез (кератин), което допринася решаващо за укрепването на косата.

 

Екстракт от семена на Ceratonia siliqua

Образува защитен филмогенен слой, който омекотява кутикулата на косъма и запечатва влагата в косъма.
Увеличава диаметъра на влакната на косъма,  като повишава устойчивостта, здравината и еластичността на му. Освен това възстановява сухата и отслабена коса.

ОПИСАНИЕ

Шампоан против косопад, без сулфати, който синергично съчетава няколко активни съставки (аргинин, инозитол, микроелементи, женшен, лук, мака). Съставките подпомагат протеиновия синтез, стимулирайки растежа на косата. Повишават регенеративния капацитет на фоликула, укрепват космените луковици, увеличавайки плътността на косата. Действат на космения фоликул, за да предотвратят накъсването на косата като инхибират 5-α-редуктазата, което понижава образуването на дихидротестостерон (DHT), отговорен за появата на косопад.
В допълнение, меки съставки, които дълбоко почистват, като същевременно се грижат за скалпа.